We blijven continu bezig om ons product te verbeteren. In de versies 2.5.10 en 2.5.15 hebben we ook weer nieuwe mogelijkheden toegevoegd. In dit artikel gaan we in op de volgende onderwerpen en leggen we uit hoe je hiermee kunt gaan werken:
Het is mogelijk voor elke gebruiker om in de lijst met dieren standaard alleen de eigen dieren te tonen. Met eigen dieren wordt bedoeld de dieren waarvan de ingelogde persoon de eigenaar is. Het kan voorkomen dat er ook nog overleden dieren in de lijst staan, als je deze niet wilt tonen kun je dit eenvoudig uitzetten.
Onderstaand meer uitleg over de mogelijkheden:
Hoe kan ik alleen mijn eigen dieren in de dierenlijst zien?
Het kasboek is bedoeld voor gebruikers die inzicht willen hebben in de inkomsten en uitgaven. Door dit nauwkeurig bij te houden en in te delen in categorieën houd je een goed beeld van de financiële kant van je hobby.
Onderstaand de uitleg om toegang te krijgen tot deze functie:
Hoe kan ik het kasboek in gebruik nemen?
Onderstaand meer uitleg over de mogelijkheden:
Hoe stel ik de valuta in voor het kasboek?
Hoe kan ik een budget categorie aanmaken voor het kasboek?
Hoe kan ik grafische overzichten verkrijgen van mijn kasboek?
Met de statuskleur kun je de dieren in je lijsten van elkaar scheiden. Door gebruik te maken van de statuskleur kun je dieren met een bepaald kenmerk, zoals een erfelijke afwijking of behaalde titel, een andere kleur geven. Hierdoor worden in alle lijsten het dier in deze statuskleur getoond.
Onderstaand de uitleg om toegang te krijgen tot deze functie:
Onderstaand meer uitleg over de mogelijkheden:
Hoe kan ik een statuskleur toekennen aan een dier?
Per dier kan berekend worden hoe compleet de stamboom is (zie ook dit artikel). De compleetheid van je stamboom zegt iets over de waarde van het getoonde inteeltpercentage. Hoe meer generaties voorouders bekend zijn, hoe betrouwbaarder het inteeltpercentage is. Daarnaast zie je snel welke gegevens nog ontbreken. Gebruik bijvoorbeeld de zoekfunctie om alle dieren te tonen met minder dan tien generaties complete stambomen. Nu weet je heel gericht naar welke dieren je onderzoek kan doen om alsnog alle voorouders te achterhalen.
Onderstaand de algemene uitleg om toegang te krijgen tot dit veld:
Onderstaand meer uitleg over de mogelijkheden:
Hoe kan ik zien hoeveel complete generaties er van een dier zijn ingevuld?
Wat betekenen de termen ECG (equivalente complete generaties) en Compleetheid stamboom?
ZooEasy biedt verschillende zoekmogelijkheden (zie ook deze uitleg). Ook zijn er zogenaamde snelzoek functies waarmee je kan zoeken op de vader, moeder en nu ook op het geboortejaar.
Onderstaand meer uitleg over de mogelijkheden:
Hoe kan ik snel zoeken op het geboortejaar van een dier?
In o.a. het menuonderdeel Dieren worden alle wijzigingen die zijn gedaan op de gegevens van een dier gelogd. Daarmee kan de beheerder altijd inzien wie wanneer welke wijziging heeft doorgevoerd. Tevens is inzichtelijk wat een oude en nieuwe waarde is. In het menu Contacten is deze werkwijze nu ook doorgevoerd. Daarmee worden ook alle wijzigingen gelogd die zijn gedaan op de contactgegevens. De onderstaande rood gemarkeerde instellingen zijn hiervoor van belang:
Onderstaand de algemene uitleg om toegang te krijgen tot deze functie: